Hirdetés
Hirdetés

Letették a Don Bosco műhelycsarnokának alapkövét

| 2021. 07. 08. | 19:42:00
Átadták a megújult szalézi házat is.
Letették a Don Bosco műhelycsarnokának alapkövét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Andrásfalvy János szalézi tartományfőnök, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára és Demeter Zoltán, Kazincbarcika és térsége fideszes országgyűlési képviselője időkapszulát helyezett el a "Tedd képessé!" szakképzés-fejlesztési program iskolai műhelycsarnokának bokrétaünnepén július 8-án. A szakképzés-fejlesztési mintaprogram célja a lemorzsolódással fenyegetett diákok visszavezetése a szakképzésbe egy új iskolai képzési forma, a műhelyiskola bevezetésével. 

A kormány 2,2 milliárd forintos támogatásával megújult Kazincbarcikán a Szalézi Ház rendháza, plébániája, tanodája és közösségi épülete, a komplexumot csütörtökön adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ünnepségen azt mondta: a szalézi rend az elmúlt évtizedekben sokat segített a településnek, az ott lakóknak.

Úgy fogalmazott: a fejlesztés, ha lelkileg nincs megtámasztva, akkor nem tartja meg az embereket. Itt és most a szalézi jelenlét "megtartja", ezzel a lelkiséggel Kazincbarcika méltó helyre került.

Hirdetés
Hirdetés