Hirdetés
Hirdetés

Minden ajtóra rápróbált - vallotta a kazincbarcikai autótolvaj

| 2021. 07. 12. | 20:01:00
Ha kinyílt, vitt minden mozdíthatót.
Minden ajtóra rápróbált - vallotta a kazincbarcikai autótolvaj
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 24 éves sajókazai férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a fiatalember 2021. február 22-én 6 óra előtt Kazincbarcikán, egy, a Nagy Lajos úton parkoló - nyitva felejtett - autót a benne lévő slusszkulccsal beindított, és eltulajdonított. Az elkövető az autóval egy árokba hajtott, majd az összetört járművet hátrahagyta.

A gyanúsított Kazincbarcikán 2021. február 27-e és március 12-e között további két autót tört fel a város területén, és az egyikből egy pénztárcát tulajdonította el, amelyben aprópénz és iratok voltak.

A nyomozók az elkövetőt 2021. március 17-én gyanúsítottként hallgatták ki, amelyek során a férfi elmondta, hogy mindig „rápróbál” a kocsikra, hogy hátha nyitva van azok ajtajai, és ha igen, akkor különböző értéktárgyakat tulajdonít el.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben a vizsgálatot befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai felhívják az autótulajdonosok figyelmét:

  • ha leparkolnak, jól látható helyen ne hagyjanak semmit autójukban
  • értékeiket a csomagtartóban helyezzék el
  • a jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt mindig zárják be, mielőtt az autót elhagyják, még akkor is, ha rövid időre távoznak
  • az indítókulcsot tartsák maguknál, hogy ne tudja illetéktelen megszerezni.
Hirdetés
Hirdetés