Hirdetés

Hirdetés

Új fesztivál debütál Sátoraljaújhelyen és környékén 

Borsodihir.hu

2021.07.10. 12:49

Új fesztivál debütál Sátoraljaújhelyen és környékén 

Színházi előadások, zenés előadóestek az ingyenes programsorozat fókuszában.

Hirdetés

Nyolc helyszínen, több mint 30 ingyenes programmal rendezik meg Sátoraljaújhelyen és környékén július 14. és 18. között a Déryné Fesztivált, amely színházi előadásokkal, zenés előadóestekkel, családi programokkal és interaktív játékokkal várja a látogatókat.

Az első alkalommal megvalósuló fesztivál nyitóelőadása a Déryné Társulat előadásában Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című darabja lesz július 14-én Sátoraljaújhelyen a Kossuth Lajos Művelődési Központban. A Déryné Program zászlóshajójának tekintett, Vidnyánszky Attila által rendezett előadás a magyar színjátszás, a vándorszínészet hőskorába repíti vissza a közönséget. 

Mint írják, július 15-én Petőfi Sándor János vitéz című műve látható a széphalmi múzeumkertben. A Déryné Társulat előadása rendhagyó formában, egy óra leforgása alatt kívánja bemutatni a nézőknek Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusát. Az egész nap János vitéz világáról szól, hiszen délután A nagy János vitéz rejtvény kilenc állomása várja a látogatókat, és a „Kaland Kertben” a Déryné Társulat tagjaival is találkozhatnak a játékban résztvevők.

Egymást követő három napon, három helyszínen, Karcsán, Pálházán és Hollóházán A helység kalapácsa című produkció látható a Csavar Színház előadásában.

További információk a fesztivál honlapján

SátoraljaújhelyBorsod-Abaúj-ZemplénDéryné Fesztivál

Hirdetés

Hirdetés