Hirdetés

Hirdetés

Így halad a tokaji Tisza-híd felújítása

nif.hu

2021.08.05. 15:29

Így halad a tokaji Tisza-híd felújítása

A beruházás a tervek szerint december végére készül el.

Hirdetés

A közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében a hidat és a körforgalmat több ütemben újítják fel. Augusztus 9-től a híd tokaji oldalán lévő körforgalom felét ismét használhatják a közlekedők. Az újjáépülő körforgalom körpályája 0,5 méterrel szélesebb lesz. A következő ütemben a híd északi részén és a körforgalom egy negyedében kezdődnek meg a bontási és újraépítési munkák, ezért augusztus 9-én, 11 órától jelzőlámpás forgalomkorlátozásra a híd közepétől kell számítani.

A híd déli oldalán lévő gyalogjárdán és a körforgalomnál található járdán továbbra is adottak lesznek a biztonságos gyalogos közlekedés feltételei.

Várhatóan szeptember végétől, a befejező ütem keretében pedig a híd tokaji oldalának déli részét és a körforgalom utolsó negyedét építik át, amely szintén félpályás forgalomkorlátozással jár majd. A közlekedőknek előreláthatóan az év végéig folyamatosan változó forgalomkorlátozásokkal kell számolniuk a híd és a körforgalom környezetében.

A beruházás a tervek szerint december végére készül el.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,4 milliárd forint értékben.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés