Hirdetés

Hirdetés

A borsodi férfi verte és kihasználta prostituált élettársát

borsodihir.hu

2021.09.10. 09:29

A borsodi férfi verte és kihasználta prostituált élettársát

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

Kitartottság és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a prostituáltként dolgozó élettársától rendszeresen elvette a pénzét, és együttélésük alatt többször bántalmazta is a nőt. A vádirat szerint a férfi 2019 júniusában ismerkedett meg a már akkor is prostitúciós tevékenységet folytató sértettel, akivel élettársi kapcsolatot létesítettek, és a vádlott lakásában összeköltöztek. A nő a vádlott tudtával és beleegyezésével, önszántából ezután is prostituáltként dolgozott a lakóhelyükön. A vádlott és a sértett 2020 januárjában megállapodtak abban, hogy a nagyobb bevétel reményében Németországba utaznak.

A nő a külföldön tartózkodásuk ideje alatt is prostitúciós tevékenységet végzett, amit hazatérésüket követően, élettársi kapcsolatuk megszakadásáig – 2020 júniusáig– újra itthon folytatott.

A sértett a vádlottal fennálló kapcsolata alatt, a prostitúciós tevékenysége révén összesen mintegy kétmillió forint bevételre tett szert. Az ebben az időszakban igazolható jövedelemmel nem rendelkező vádlott a nő által ügyfeleitől alkalmanként kapott pénzösszegeket az élettársától rendszeresen elvette. A vádlott a pénzből többnyire a saját életviteléhez szükséges kiadásokat fedezte. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a vádlott a nőt veszekedéseik során kétszer bántalmazta. Ennek következtében a sértett a bal kezén előbb szalagszakadással, majd a második esetben ujjperc töréssel járó, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a férfival szemben – a korábban más ügyben alkalmazott próbára bocsátás megszüntetése mellett – halmazati büntetésként börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, továbbá vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a járásbíróságnak.
Sátoraljaújhelysúlyos testi sértéskitartottság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés