Hirdetés
Hirdetés

A rabló gázspray-vel fújta le az idős ózdi nőt

| 2021. 09. 11. | 12:35:00
Letartóztatták a támadót.
A rabló gázspray-vel fújta le az idős ózdi nőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság október 10-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Ózd-Szentsimonban egy idős nő házába betörve készpénzt vett magához. A gyanú szerint a férfi szeptember 8-án este lopási szándékkal ment be a sértett ingatlanába, és pénz után kutatott. A nő azonban felébredt a zajra, és kérdőre vonta a gyanúsítottat, aki válaszul gázspray-vel a szemébe fújt, és egyszer fejen ütötte. A férfi egymillió forintot és mintegy hatezer eurót talált, az elkövetésben viszont megzavarta a sértett fia, aki édesanyja segélyhívására érkezett a házhoz. A gyanúsított az ablakon át távozott, és az ingatlan közelében lévő bokros területen bújt el, ahol a rendőrök elfogták.

Cselekménye alkalmas lehet a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megállapítására, amely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. 

A büntetés lehetséges tartamára és a gyanúsított külföldi állampolgárságára, valamint arra tekintettel, hogy életvitelszerűen nem Magyarországon él és dolgozik, megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. Mivel a gyanúsított volt hozzátartozójának és egykori lakókörnyezetében élő személyeknek a tanúkénti kihallgatására van szükség, tartani kell attól is, hogy a férfi veszélyeztetné a bizonyítást.

[Beillesztett cikk: Bosszúból rabolt a svájci férfi Ózdon]

Hirdetés
Hirdetés