Hirdetés

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, mitől gyulladt ki az ózdi csillagvizsgáló

borsodihir.hu

2021.09.09. 09:31

Egyelőre nem tudni, mitől gyulladt ki az ózdi csillagvizsgáló
(Fotók: ozd.hu)

Körülbelül tíz perc alatt megfékezték a lángokat.

Hirdetés

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság híradóügyeletére szeptember 7-én este hét óra előtt érkezett a jelzés, miszerint a csillagvizsgáló épülete teljes terjedelemben lángokban áll. A kiérkezés után a felderítést követően kiderült, hogy minden helyiség ég. A műveletirányítás hozzárendelt az esethez egy kazincbarcikai vízszállítót. Szokatlan volt az, hogy nehezen meghatározható a helyszín, ezért kellett a műszaki mentő, mint útbaigazító egység, hogy segítséget nyújtson a másik településről érkező tűzoltóknak – olvasható az ozd.hu-n.

– Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról kettő gépjárműfecskendővel vonultunk a helyszínre. Illetve egy műszaki mentőszer segítségére volt szükség. Emellett kazincbarcikaiaktól egy vízszállító vonult a helyszínre – mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

A vízhiányos terület miatt számíthattak arra, hogy a rendelkezésre álló, vagyis a tengelyen szállított mennyiség kevés lesz.

Azonban a szakszerű beavatkozással, a megfelelően használt készletnek köszönhetően a kazincbarcikai egységnek nem kellett beavatkoznia. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen. – Illegálisan, egyfajta szálláshelyként használták az épületet. Bár ennek ajtaja nem volt nyitva, oda roncsvágó segítségével tudtak bejutni. Gyakorlatilag minden egyéb nyílászárója meg volt rongálva. Az is látszott, hogy ez a rongálás nem köthető össze a tűzesettel. A tűz keletkezési oka ismeretlen, de vélelmezett nyílt lánggal lehet magyarázni leginkább a keletkezését – nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Körülbelül tíz perc alatt fékezték meg a lángokat, a parázslás megszüntetése azonban több időt vett igénybe az épületben található nagy mennyiségű szemét és használati tárgyak miatt.
tűzÓzdcsillagvizsgáló

Hirdetés

Hirdetés