Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés miatt nyomoznak egy kazincbarcikai férfi ellen

| 2021. 09. 30. | 10:54:00
Balesetnek állította be apja halálát?
Emberölés miatt nyomoznak egy kazincbarcikai férfi ellen
Hirdetés
Hirdetés

Egy kazincbarcikai lakásból érkezett bejelentés március 16-án 21 óra előtt néhány perccel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába a mentőszolgálattól. Elmondták, egy 68 éves férfihoz hívták őket, aki a bejelentés szerint leesett egy társasház lépcsőjén, megsérült, majd a fia bevitte a lakásába. Ezek után a sérült állapota rosszabbodott, és az orvosi segítség kiérkezéskor már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A mentőszolgálat munkatársainak a baleset körülményeivel kapcsolatban kétségeik támadtak, ezért rendőri intézkedést kértek. Az elsődleges rendőri intézkedés során a helyszínre érkező járőr sem talált semmiféle vérgyanús szennyeződést a lépcsőház azon szakaszán, amit a bejelentő megjelölt. Ezek után tovább erősödött a gyanú, hogy a 68 éves férfi halála nem a fia által előadottak szerint következett be.

A helyszíni adatgyűjtés során a lépcsőházi lakók is a rendőrök elméletét támasztották alá, amikor egybehangzóan elmondták, hogy semmiféle elesésre, lépcsőn leesésre utaló hangokat, zajt nem hallottak.

Ezek után – mivel bűncselekmény gyanúja merült fel – a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság által indított közigazgatási hatósági eljárást befejezték, és nyomozást rendeltek el emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A büntetőeljárás során beszerzett igazságügyi orvos szakértői vélemény, a helyszíni szemle adatai, és a további információk alapján megalapozott gyanú merült fel arra, hogy az elhunyt fia bántalmazta a sértett, aki ennek következtében elhunyt. A nyomozók a 37 éves férfit szeptember 26-án emberölés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés