Hirdetés

Hirdetés

Megverte élettársát, majd lefeküdt aludni a sajószentpéteri

borsodihir.hu

2021.09.29. 13:32

Megverte élettársát, majd lefeküdt aludni a sajószentpéteri
A kép illusztráció.

Nem csak kapcsolati erőszak miatt kell felelnie.

Hirdetés

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy ötvenes éveiben járó férfi ellen súlyos testi sértés és kapcsolati erőszak bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott élettársával 2019 májusától Sajószentpéteren éltek. Gyakran voltak közöttük nézeteltérések amiatt, mert  a vádlottnak nem volt munkahelye, viszont rendszeresen leittasodott, és ilyenkor bántalmazta élettársát. 2020 májusa és 2021 májusa között havonta egy-két alkalommal megverte élettársát, ököllel ütötte és rugdosta, valamennyi esetben kisebb sérüléseket okozott.

Az egyik vita során, 2020 júniusában konyhakéssel támadt a nőre, amivel a nyakán és a hát nyaki részén szúrt, vágott sérülést okozott neki.

2021 májusában a vádlott ismét leittasodott, ekkor a sértett is fogyasztott kisebb mennyiségű alkoholt. Délután lakásuk konyhájában tartózkodtak, amikor a vádlott megint belekötött élettársába, egy kicsorbult tányérral megdobta, a nyakán vágott sebet ejtett rajta. A nő ekkor ki akart menni a helyiségből, a vádlott azonban elé állt, és ököllel arcon ütötte, mire a sértett a kezeit maga elé emelve próbált védekezni. Ez viszont nem sikerült, mert a vádlott még négyszer ököllel arcán és mellkasán tovább ütlegelte. A vádlott ezután nyugtatót vett be, és lefeküdt aludni. A sértett csak akkor mert lefeküdni, amikor már meggyőződött arról, hogy a vádlott elaludt. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, többszörös bordatörés, állkapocscsont-törés sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű – de más ügyben letartóztatásban lévő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
Sajószentpétersúlyos testi sértéskapcsolati erőszak

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés