Hirdetés
Hirdetés

Nem náci karlendítés, hanem integetés - így az ózdi alpolgármester a fotójáról

| 2021. 09. 22. | 18:02:00
Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson.
Nem náci karlendítés, hanem integetés - így az ózdi alpolgármester a fotójáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkerült egy karlendítős fotó az ózdi alpolgármesterről. Az ATV kapta a fotót, amely akkor készült, amikor  Farkas Péter Barnabás 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzówban. A városvezetőt a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózták le, ahol épp egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és karlandítésnek tűnő mozdulatot tesz.

Azt mondja, csak integetett a többieknek

Az ózdi alpolgármester reagált az ATV-nek. Elismerte, hogy a fotó valódi, de nem karlendítést, hanem integetést ábrázol. 

A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni

- fogalmazott Farkas Péter Barnabás, aki a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indul az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. 

Hirdetés
Hirdetés