Hirdetés

Vadászbaleset Sajószentpéter határában: megszületett az ítélet

borsodihir.hu

2021.09.07. 15:10

Vadászbaleset Sajószentpéter határában: megszületett az ítélet
A kép illusztráció

A fiatal hajtó karjába és lábaiba fúródott lövedék.

Hirdetés

Hirdetés

Jogerős döntés született annak a rendőrnek az ügyében, aki 2018 őszén egy vadászat alkalmával megsebesítette vadásztársát.

A vádlott 2016 óta egy borsodi vadásztársaság sportvadász tagja volt. A férfi 2018 novemberében sportvadászaton vett részt, melyet megelőzően balesetvédelmi oktatásban részesült. A vadászat során a vádlott és a vadászaton hajtóként résztvevő – akkor még – fiatalkorú sértett egy dombon haladtak, amikor a vádlott – megszegve a vadászati és a balesetvédelmi szabályokat – a sörétes vadászfegyverével a domb lejtős irányába, a magas fűvel és bokrokkal benőtt terület felé lövést adott le, mely eltalálta a sértettet.

A sértett bal karjába, bal és jobb lábába sörétlövedékek fúródtak, mely miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését, tettét megbánta és a sértett megbocsátott neki.

A Miskolci Törvényszék – pontosítva a bűncselekmény megnevezését – helybenhagyta a Kazincbarcikai Járásbíróság idén január 12-én hozott ítéletét, mellyel foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt a vádlottat 192 000 forint összegű pénzbüntetésre ítélte.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés