Hirdetés

Hirdetés

Tokaj-Hegyalja az ország turisztikai célpontjává és központjává válhat

MTI

2021.10.03. 09:56

Tokaj-Hegyalja az ország turisztikai célpontjává és központjává válhat
(Fotó: MTI/Balázs Attila)

Gulyás Gergely nyitotta meg a szüreti napokat.

Hirdetés

Tokaj-Hegyalját természeti szépsége és az ehhez társuló, folyamatban lévő fejlesztések az ország turisztikai célpontjává és központjává tehetik – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter október 2-án Tokajban. Gulyás Gergely a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok megnyitóján arról beszélt, a térség egyedülálló szépsége sokáig nem járt együtt hasonló fejlesztésekkel, ez most azonban megváltozott, néhány év múlva Tokaj-Hegyalja a turizmus szempontjából a Balaton-felvidékhez hasonló fontos turisztikai célponttá válhat. Az 1932 óta megrendezett szüreti napokról elmondta,

ezek a hagyományok éltetik a közösségeket, Tokajról pedig tudni lehet, hogy a  dűlőiről származó nedűket a világon nagyon sok helyen azonosítják a magyar borral.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy Tokaj és környékének kormányzati fejlesztési programja eredményeként Nyíregyházától Szerencsig lehet majd kerékpározni, megújul a tokaji városközpont, és egy négy évszakos libegőt is kialakítanak majd a városban.

Tokaj-Hegyalja reneszánsza, megújulása elkezdődött, fejlődnek a borvidék borászatai, létrejött a Tokaj-Hegyalja Egyetem, valamint elindultak a Tokaj-Zemplén fejlesztési program első elemei is – sorolta Hörcsik Richárd, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A hagyományoknak megfelelően az eseményen a borvidék huszonhét településének vezetői jelképesen összeöntötték az általuk hozott egy kosár szőlőt, amiből jövő év tavaszára elkészül a "polgármesterek bora".

Galéria

TokajTokaj-HegyaljaGulyás Gergelyszüreti napokKoncz Zsófia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés