Hirdetés
Hirdetés

Hatvan év után teljesen megújulhat a tokaji tévétorony

| 2021. 11. 26. | 14:26:00
Panorámaliftet és panorámalépcsőt is terveztetnének.
Hatvan év után teljesen megújulhat a tokaji tévétorony
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tokaji tévétorony a Kopasz-hegyen épült 1960-ban. A 112 méter magas torony 2013. október 31-ig működött URH gerincadó állomásként. Bár kilátóként nem üzemel, a tornyot a mai napig sokan keresik fel, mert a tövéből pazar kilátás nyílik az egész Hegyaljára és az Alföldre.

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. most közbeszerzést írt ki a Kopasz-hegyi tévétorony tervezésére – az ajánlatokat december 13-ig várják – derül ki a november 26-i Közbeszerzési Értesítőből.

A tervezés során összesen 600 négyzetméter közhasználatú nettó hasznos alapterületet alakítanának ki, rajta egy kétszintes fogadóépülettel a ma használaton kívüli irodaépületből (ennek átalakítása és bővítése, szükség esetén bontása is szóba is jöhet). A látogatókat kiállítótér és kiszolgáló helyiségek fogadnák, továbbá egy 50 méter magas panorámalift is rendelkezésre állna. A tévétorony 84 négyzetméter alapterületű kilátórészét – amit a köznyelv csak gombának hív – felújítanák, külső kilátórészt alakítanának ki, panorámalépcsővel.

A zöldfelületek fejlesztése, belső közlekedőutak kialakítása, csapadékvíz elvezetése és hasznosításása is a projekt része. 

Hirdetés
Hirdetés