Hirdetés
Hirdetés

Újra mindkét sáv használható a tokaji Tisza-hídon

| 2021. 12. 11. | 14:35:00
A körforgalom is elkészült.
Újra mindkét sáv használható a tokaji Tisza-hídon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korlátozás nélkül lehet szombattól, december 11-től közlekedni a Tokaji Erzsébet királyné Tisza-hídon, azonban az év végéig útpályán kívüli munkák még várhatóak, 2022 tavaszán pedig a hídfőket és a támfalakat a városképhez illő kőburkolattal látják el - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a folyamatos közlekedés biztosítása érdekében a tokaji híd felújítását félpályás forgalomterelés mellett, több ütemben végezték, szombattól azonban újra mindkét sávon és a felújított körforgalmon keresztül is lehet haladni.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,4 milliárd forint értékben.

Hozzátették, hogy a beruházásnak köszönhetően biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jött létre a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és a kivitelezés alatt lévő Tokaji-hegy körüli kerékpárút között, a bicikliút átvezetésével a Tisza folyón.

Hirdetés
Hirdetés