Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Holokausztkiállítást nyitott meg a náci karlendítéssel pózoló ózdi jobbikos

| 2022. 02. 23. | 18:36:00
A Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös jelöltjeként indult az ellenzéki előválasztáson.
Holokausztkiállítást nyitott meg a náci karlendítéssel pózoló ózdi jobbikos
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózd város hivatalos honlapján olvasható beszámoló szerint zsúfolásig megtelt az Ózdi Muzeális Gyűjtemény egyik földszinti helyisége, ahová helyi középiskolából érkeztek diákok és pedagógusok, hogy megtekintsék a Holokauszt Emlékközpont időszaki kiállítását. A Holokauszt és művészet címmel nyíló tárlat további különlegessége, hogy ez az első alkalom, amikor annak darabjai vidéki városba kerülnek - írja a neokhon.hu.

A megnyitón elsőként Farkas Péter Barnabás, az ÓMÉK múzeumi ágazatvezetője köszöntötte a megjelenteket. A híradás nem idézi, hogy mit mondott az egykori alpolgármester, aki a tavaly szeptemberben nyilvánosságra került képek szerint náci karlendítéssel pózolt egy zsidóellenes feliratokkal tarkított épület előtt a katowicei holokausztmúzeumban. 

A történtek miatt Farkas lemondott az alpolgármesteri pozíciójáról. Elmondása szerint elfogadta a MAZSIHISZ meghívását a Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba, itt ismerkedett meg egy munkatárssal, és meghívta az Emlékközpont vándorkiállítását az Ózdi Múzeumba, aminek Farkas a vezetője jelenleg is. 

Később a Jobbik, DK, LMP, Momentum, Mindenki Magyarországa Mozgalom közös jelöltjeként indult az ellenzéki tömörülés előválasztásán, de alulmaradt az MSZP és a Párbeszéd jelöltjével szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés