Hirdetés
Hirdetés

Bicikliút épül Tokaj és Bodrogkeresztúr között

| 2022. 03. 09. | 16:17:00
A kivitelezővel már megkötötték a szerződést.
Bicikliút épül Tokaj és Bodrogkeresztúr között
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy borsodi település - Tokaj, Bodrogkeresztúr, Mád és Tarcal - közösen írt ki közbeszerzést kerékpárút kivitelezésére. 

A Tokaj-Bodrogkeresztúr közötti szakasz kivitelezőjét már ki is választották. A miskolci MENTO Környezetkultúra Kft. végezheti el a munkát nettó 699 millió 496 ezer forintért. A szerződést március 3-án meg is kötötték a kivitelezővel. (Erre a szakaszra egyébként 9 ajánlat érkezett)

Ennek a szakasznak a hossza egésze pontosan 5.511 méter, mely a következőképpen áll össze:

  • Tokaj, Rákóczi és Bethlen utcákon kerékpáros nyomvonal kijelölése: 1.140 méter
  • Tokaj belterületen elválasztás nélküli gyalog-kerékpárút építése, 3,50 méter épített szélességgel: 1.615 méter
  • Tokaj bel- és külterületen kerékpárút építése, 2,55 méter épített szélességgel: 1.204 méter
  • Tokaj belterületen a víziközponthoz vezető út építése 8,5 méter
  • Bodrogkeresztúr külterületen kerékpárút építése, 2,55m épített szélességgel: 230 méter
  • Bodrogkeresztúr bel- és külterületén a Tarcali úton kerékpáros útvonal kijelölése: 1.277 méter

A beruházáshoz növénytelepítés is társul: ültetnek 119 darab 12-14 cm törzskör méretű lombhullató fát, valamint 361 cserjét, ezek 30-40 cm magasak, és 8750 négyzetméteren szórnak el fűmagot sík felületen és rézsűn.

A Mád-Tarcal kerékpárút tervezett nyomvonala a 38. sz. Tarcal – Nyíregyháza másodrendű főút, Tarcal belterületi határánál kezdődik, majd a főúttal párhuzamosan a 37. sz. másodrendű főúton keresztül, a 39. számú Encs – Mád másodrendű főúttal párhuzamosan halad a Mád településen belül található Rákóczi utca kereszteződéséig, ahol az önkormányzati úton keresztül eléri a polgármesteri hivatal és az általános iskola épületét. Az építendő útszakaszok hosszúsága összesen 9707 méter

Mád-Tarcal kerékpárút esetében a közbeszerzési eljárást eredménytelennek minősítették, mert a rendelkezésére álló anyagi fedezet nem elegendő a szerződés megkötéséhez az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett pályázóval. Hiányzik nettó 313,99 millió forint, ami a rendelkezésre álló fedezet 49 százaléka.

Hirdetés
Hirdetés