Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

14 évet ültem börtönben, bárkit leszúrok – mondta a rabló

| 2022. 04. 14. | 17:08:00
A kazincbarcikai fiatal támadói javítóintézetbe és hosszú évekre börtönbe mennek.
14 évet ültem börtönben, bárkit leszúrok – mondta a rabló
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás, mert késsel követelték a sértett mobiltelefonját.

A felnőtt és a fiatalkorú vádlott tavaly július 6-án az esti órákban az egyik kazincbarcikai középiskola előtti téren leszólította a sértettet, kérték, hogy a mobiltelefonját mutassa meg. Mikor erre nem volt hajlandó. azzal fenyegették meg, hogy megverik, leszúrják. Az idősebb vádlott elővett a nadrágja zsebéből egy kést, melyet a sértettnek megmutatott, miközben azt állította, hogy „ő 14 évet ült börtönben, bárkit leszúr”. Ezután a fiatalkorú vádlott pofon vágta a sértettet, aki végül átadta a mobiltelefonját és annak vezetékes fülhallgatóját is. Közben a sértett elhatározta, hogy édesapjától fog segítséget kérni a támadóival szemben: egy másik telefon átadásának ürügyén elhívta őket a házukhoz, majd az ingatlan előtt a fiatalkorú terhelt kezéből kicsavarta a korábban átadott telefont és beszaladt a házba, ahol édesapjának elmondta a történteket.

A sértett édesapja a vádlottakat elzavarta, majd értesítette a rendőrséget.

A bíróság a vádlottakat társtettesként, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek, és elsőrendűt 2 év 4 hónap javítóintézeti nevelésre, míg a másodrendűt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés