Hirdetés

Konyhakéssel ment a pénztárcájáért Rudabányán

ugyeszseg.hu

2022.05.10. 08:50

Konyhakéssel ment a pénztárcájáért Rudabányán
A kép illusztráció

Vádat emelt a Kazincbarcikai Járási Ügyészség.

Hirdetés

Hirdetés

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

A vádirat szerint a vádlott tavaly decemberben Rudabányán egy vendéglátóhelyen italozott, és hazaérve észlelte, hogy nincs meg a pénztárcája és a benne lévő 50 ezer forint. Arra gondolt, hogy az az ismerőse lophatta el, akivel együtt ivott, majd haza is kísérte őt. A férfi azért, hogy visszaszerezze a pénzét, magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, és elment a sértetthez, akinek a házába a nyitott ajtón keresztül bejutott. 

A konyhában a kést a nyakához szorította és többször megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja vissza a pénztárcáját. A sértett közölte, hogy semmit nem tud a pénztárcáról, a dulakodás során a vádlott kést tartó kezét megragadta, majd kilökte az ajtón kívülre, és bejelentést tett a rendőrségre.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
KazincbarcikavádemelésRudabányakonyhakés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti