Hirdetés
Hirdetés

Vírustámadás érte a rendőrség borsodi hálózatát

| 2022. 05. 20. | 12:09:00
Amint azonosították, azonnal leválasztották a fertőzött számítógépet.
Vírustámadás érte a rendőrség borsodi hálózatát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunkhoz közel álló, bizalmas forrásból úgy értesültünk, hogy vírustámadás érte a napokban a rendőrség szervereit. Információink szerint a támadás feltehetően Venezuelából, Ukrajnából érkezett. Kérdéseinkkel, hogy valóban történt-e ilyen, s melyik megyét érintette, megkerestük az ORFK Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletét, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

"A rendőrség hálózatát nem érte támadás. Informatikai incidens történt: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyik számítógépén keresztül zsarolóvírus jutott be a rendőrség intranetes hálózatába."

Megerősítették, a vírus az általunk említett országok irányába (Venezuela, Ukrajna) "próbált meg kifelé kommunikálni, azonban sikertelenül: a hálózatból nem jutott ki adat."

Hozzátették: a szerverek és az adatvagyon megőrzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hálózatot az országos rendszerről azonnal leválasztották a szakemberek, így más megyei, illetve országos hálózatra nem került át a vírus. A fertőzött számítógépet sikerült beazonosítani, a helyreállítás jelenleg is folyamatban van.

"Hangsúlyozzuk, hogy a rendőrség intranetes hálózatából nem jutott ki adat, az adatvagyonban kár nem keletkezett" - tette hozzá az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés