Hirdetés

Lezárt ügy: elsikkasztotta a szűrésekért kapott pénzt a kazincbarcikai nő

Borsodihír.hu

2022.06.07. 14:43

Lezárt ügy: elsikkasztotta a szűrésekért kapott pénzt a kazincbarcikai nő
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Több hónapon keresztül üres borítékokat tett a széfbe.

Hirdetés

Hirdetés

Sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 25 éves nővel szemben. A gyanúsított egy covid-szűrésekkel foglalkozó cégnél dolgozott, amely cég Kazincbarcikán is létrehozott egy szűrőpontot. Itt a teszteléseket végző gyanúsítottnak a szolgáltatásért kapott összeget borítékban egy – csak a cégvezető által kinyitható – zárt széfbe kellett volna helyeznie, de abba csak üres borítékokat tett – írja a police.hu.

A fiatal nő 2021. novembertől 2022. február 3-ig dézsmálta a bevételt, amelynek során összesen csaknem 1,7 millió forintot lopott el. Elmondása szerint már számított rá, hogy a széfet hamarosan üríteni fogják, és ekkor kiderül a hiány, ezért betörésről tett bejelentést.

A rendőrök néhány napon belül kiderítették, hogy a pénzt az alkalmazott tette el, aki az összeget tartozásai kiegyenlítésére és utazásra költötte.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, akitől több százezer forintot lefoglaltak, és aki beismerő vallomást tett. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lezárta az ügyet.

Kazincbarcikasikkasztáscovid-szűrés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti