Hirdetés
Hirdetés

A Holdról nem látszik, de lesz tűzijáték Tiszaújvárosban

| 2022. 07. 27. | 14:46:00
A polgármester megindokolta, miért nem mondják le.
A Holdról nem látszik, de lesz tűzijáték Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt időszakban sajnos komolyan megosztotta az országos közvéleményt az augusztus 20-i tűzijáték(ok) sorsának és szükségességének kérdése. Tiszaújváros polgármestereként és magánemberként is mélységesen felháborít és elkeserít, hogy az egyik legszebb nemzeti ünnepünket, ha úgy tetszik Magyarország születésnapját egy ilyen méltatlan politikai vita lengi körül - közölte Facebook-oldalán Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere, aki annak is hangot adott: büszke arra, hogy Tiszaújvárosban mindig minden ünnepet úgy tartottak meg, hogy

"kortól, nemtől, származástól és politikai nézetektől függetlenül mindenki együtt ünnepelhetett."

Rendezvényeinket mindig az észszerűség keretein belül, a tiszaújvárosiak érdekeit szem előtt tartva, a város gazdasági lehetőségeihez mérten, és az aktuális körülményeknek megfelelően terveztük meg. Így fogunk eljárni a jövőben is, történjen bármi a közéletben - magyarázta. - Az államalapítást idén kétnapos rendezvénysorozattal ünnepli Tiszaújváros. A színes programkínálat fénypontja a tűzijáték, amely az elmúlt években több ezer embert vonzott a tópartra, most sem marad el.

Ez a tűzijáték nem látszódik majd a Holdról és milliárdokba sem kerül, de a miénk, az ünnepünk szerves része évtizedek óta. A költsége 1 066 000 forint plusz áfa, az erről szóló szerződés bárki számára elérhető.

Amennyiben most döntenénk a tűzijáték lemondása mellett, úgy közel 400 ezer forintos kötbért kellene fizetnünk a szolgáltatónak - érvelt a tűzijáték mellett Fülöp György, aki így folytatta:

Teljes mértékben együttérzek mindenkivel, akit az elmúlt időszak eseményei kilátástalan helyzetbe sodortak, továbbra is szolidaritást vállalok a háborúban érintett nemzetek lakosságával és természetesen megértem az állatbarátok álláspontját is, akik a kiskedvenceikért aggódnak. A mi ünnepünk idén sem a fényűzésről és az indokolatlan pénzszórásról fog szólni, hanem arról, hogy méltó módon, a hagyományainkat folytatva és egymás véleményét, emberi méltóságát tiszteletben tartva emlékezzünk meg Szent István királyunkról.

Hirdetés
Hirdetés