Hirdetés
Hirdetés

Siker! Épülhet a varbói horgászcentrum

| 2022. 08. 24. | 14:20:00
Miskolci cég dolgozhat a tó környékén.
Siker! Épülhet a varbói horgászcentrum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó hírről adnak számot az augusztus 24-i Közbeszerzési Értesítő adatai: a pályázat eredménnyel zárult, így elkezdődhet az új horgászati, látogató- és oktatóközpont építése Varbón. A közbeszerzést a helyi önkormányzat írta ki, és az eljárás során hat – köztük budapesti, miskolci, mályinkai, sajószentpéteri és edelényi cég – nyújtott be érvényes ajánlatot a kivitelezésre; közülük a legkedvezőbb árat

a miskolci székhelyű TAKÁCS ÉS TÁRSA Épitőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adta, így ők végezhetik a munkálatokat 109,6 millió forint értékben.

A település vezetése a vállalkozással július 29-én kötött szerződést.

A fejlesztés a Pitypalatty-völgy turisztikai fejlesztése című projekt keretében valósul meg Varbó mellett még négy környékbeli településen (Radostyán, Kondó, Sajólászlófalva, Sajószentpéter). Az aktív turizmus kapcsán Varbón kiépül a település turisztikai központjának számító horgásztó infrastruktúrája. Mosdókat, öltözőket alakítanak ki, valamint foglalkozásoknak, természeti bemutatóhelynek, információadásra, jegyértékesítésre, időszakos büféárusításra is alkalmas, több mint 200 négyzetméteres épületet a Rákóczi utcán. A tervek szerint a tó környezete is megújul: horgászathoz, pihenéshez stégeket építenek és a Motorikpark Régió egyik alközpontját alakítják a látogatóközpont mellett. 

Hirdetés
Hirdetés