Hirdetés

Hirdetés

Felújítanak egy utcát Sajószentpéteren

borsodihir.hu

2022.10.04. 11:45

Felújítanak egy utcát Sajószentpéteren

A járdákra most nincs elég pénz.

Hirdetés

Közbeszerzést írt ki a sajószentpéteri önkormányzat a rossz műszaki állapotban lévő Thököly utca 191 méter hosszban történő felújítására és az utca déli oldalának kétirányúsítása, ezáltal bevonására a jelzőlámpás forgalomirányításba. A tervek szerint a meglévő aszfaltburkolatot 2 centiméter mélyen felmarják, majd 5 centiméter vastagságban aszfalt kopóréteg kerül rá. Azokon a szakaszokon, ahol a tervezett kopóréteg burkolatszéle magasabb a meglévő terepnél, ott zúzott kőből padka készül. A 26-os számú főút kereszteződésénél burkolatszélesítés történik, mely során teljes pályaszerkezet, valamint kiemelt szegély épül. A buszöböl felőli oldalon ívkorrekció történik. A vegyesbolt előtti szakaszon sávszélesítés történik a rakodás további biztosításának céljából, a lépcsőt elbontják. 

A közbeszerzési eljárás során három vállalkozás nyújtott be érvényes pályázatot – közülük a legkedvezőbb árajánaltot a miskolci székhelyű LASPED Kereskedelmi, Építőipari és Szolgáltató Kft. adta, így a városvezetés ezzel a céggel kötött szerződést a kivitelezésre szeptember 27-én. A LASPED a Thököly utcán 20,5 millió forint értékben dolgozhat.

Az önkormányzat több utcán is (István király, Bükkalja, Vörösmarty, Munkácsy, Bocskai, Harica) járdaszakaszokat újított volna fel, ám erre nem bizonyult elegendőnek a rendelkezésre álló anyagi fedezet.

Hirdetés

Hirdetés