Hirdetés

Hirdetés

Ideiglenesen bezárják a tiszaújvárosi uszodát

borsodihir.hu

2022.10.26. 16:34

Ideiglenesen bezárják a tiszaújvárosi uszodát
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A fűtés díja tizenötszörösére emelkedett.

Hirdetés

November 7-től várhatóan február végéig bezárják a tiszaújvárosi Deák téri uszodát – tájékoztatott közösségi oldalán Fülöp György polgármester. Azt írta, a döntés során mérlegeltek minden tényezőt, az uszodát használók igényeit és a város hosszú távú érdekeit is. Hozzátette, ebben az időszakban karbantartási munkálatokat fognak végezni.

A polgármester bejegyzéséből kiderül, a nyár végi viharkár miatt jelenleg az uszoda szolgálja ki a lakosság, a köznevelési intézmények és a sportegyesületek igényeit.

A létesítmény fűtése távhővel történik, azonban szolgáltatás díja október 1-jétől a tizenötszörösére emelkedett, amely azt jelenti, hogy az előző fűtési szezonban kifizetett 4,5 millió forintos távhődíj idén hasonló felhasználást feltételezve közel 70 millió forintra ugrana.

Fülöp György hozzátette, az elektromos áram díja közel a háromszorosára emelkedett a közelmúltban, így a cég jelenlegi számításai szerint ezek a változások közel 100 millió forintos veszteséget okozhatnak, amely komoly likviditási válságba sodorhatja a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft.-t, veszélyeztetve ezzel a teljes sportcentrum működését. Emiatt a társaság újraszámította az uszoda pályahasználati díjait. 

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ (a Tiszaújvárosban működő állami iskolák fenntartója) már korábban jelezte, hogy 2023. január 1. után fedezet hiányában nem rendeli meg az uszoda szolgáltatásait, így a fajlagos költségek ennek hatására csak még tovább emelkednének, ellehetetlenítve ezzel az összes felhasználó működését.

A bérlők jelentős többsége szintén arról tájékoztatta a társaságot, hogy a megemelkedett árakon nem kívánja/tudja igénybe venni az uszoda szolgáltatásait.

A városvezető kifejtette azt is, az uszoda időszakos bezárása az ott dolgozókat nem veszélyezteti, ugyanis ők az elkövetkezendő négy hónapban a sportcentrumban és az uszodában történő karbantartási munkálatokban vesznek részt, valamint közreműködnek a téren felállítandó korcsolyapálya működtetésében.
Tiszaújvárosbezárásuszoda

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés