Hirdetés

Hirdetés

Kevesebb koronavírusos
Egy férfit oltanak be Miskolcon (Fotó: MTI)

Az előző héten 4 ezren kérték a negyedik oltást.

Hirdetés

Az előző héten 12 636 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 104, többségében idős, krónikus beteg – közölte október 12-én a kormányzati tájékoztató portál az elmúlt heti összesített adatokat. Az aktív fertőzöttek száma 36 163 fő, 1700 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, 32-t géppel lélegeztettek. A beoltottak száma 6,41 millió fő, közülük 6,2 millió kapta meg a második, 3,89 millió a harmadik oltást. 352 ezren már negyediket is kaptak (ez a szám 4 ezerrel több az egy héttel korábbinál).

Az előző héten mintegy 13 ezer új fertőzöttet regisztráltak, és 73 olyan ember haláláról számoltak be, akinél kimutatták a koronavírust.

  • A járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma: 2 120 543.
  • Az elhunytak száma: 47 680. 
  • A gyógyultak száma: 2 036 700. 
  • Borsod-Abaúj-Zemplénben eddig 123 333 fertőzöttet azonosítottak.

A kedvező járványadatokra tekintettel szeptember 30-án változott a koronavírus-fertőzöttekre vonatkozó protokoll. A hatósági házi karantén megszűnt, így ilyen adatot már nem közölnek. A légúti tünetekkel bíró betegeket és enyhe tüneteket mutató igazolt fertőzötteket továbbra is arra kérik, hogy a tünetek megszűnéséig otthonukban gyógyuljanak, és csak a legszükségesebb esetben hagyják el azt, ez esetben javasolt a maszkviselés. A súlyos tüneteket (például nehézlégzés, légszomj) mutató betegeket továbbra is kórházban ápolják.

Borsod-Abaúj-ZemplénHajdú-BiharSzabolcs-Szatmár-Beregkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés