Hirdetés
Hirdetés

Ózd is lépett, sok középület csak tavasszal nyit újra

| 2022. 10. 13. | 20:27:00
Elbocsátásokat viszont nem terveznek, közölte Janiczak Dávid.
Ózd is lépett, sok középület csak tavasszal nyit újra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

November elsejétől jövő április 30-ig zárva tart a helyi sportcsarnok, a stadion épületei, a múzeum, a Civil Ház, az olvasó, a LégÓzd, a fürdő és valamennyi közösségi ház – egyhangúlag így határozott az ózdi képviselő-testület október 13-án. Janiczak Dávid polgármester a beszámolójában az energiaárak emelkedésével és a csökkenő adóbevételekkel magyarázta az intézkedéseket, hiszen az előbb említett nehézségek nagyságrendileg 2 milliárd forintnyi terhet rónak a város gazdálkodására.

– Elfogadták a képviselők a költségvetés módosítását, melyben javaslatomra beépítettünk egy „rezsivédelmi alapot” 440 millió forint értékben. Ez fedezi a 2022-ben felmerülő többlet kiadásokat. Az összeg megtakarítása a fegyelmezett és szigorú gazdálkodásnak, valamint a költségvetés támogatásokra használt kereteinek ideirányításának köszönhető. Az energiahatékonysági beruházásokra és azok előkészítésére közel ötvenmilliós összeget sikerült elkülöníteni. Ezt még bővülhet, ha egy idén megítélt 500 millió forintos kormányzati támogatás eszközbeszerzésre előirányzott 123 millió forintját szintén energiahatékonysági fejlesztésekre fordíthatjuk – osztotta meg közösségi oldalán a városvezető.

Janiczak Dávid hangsúlyozta: bár egyes, forgalommal nem érintett területeken a lámpatesteket nem használják, a közvilágítást előreláthatóan nem korlátozzák. Elbocsátásokat sem terveznek, a bezárt épületekben dolgozókat más tevékenységgel bízzák meg.

– Szeretnék megkérni mindenkit, hogy az egymásnak ugrás helyett törekedjünk békére, összefogásra. Ennyi az, ami megmaradhat nekünk, minden mást elveszíthetünk, ahogy látjuk is a város jelenlegi sanyarú sorsán. Egyetlen kellemetlen intézkedést sem azért hozunk meg, mert jól esik, hanem azért mert kényszerű –  fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés