Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ózdon gázolt, nem állt meg, később ment a rendőrségre

| 2022. 10. 24. | 10:52:00
Az elütött ittas, koronavírusos férfi a kórházban meghalt.
Ózdon gázolt, nem állt meg, később ment a rendőrségre
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves férfi ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt. 

A vádirat szerint a vádlott 2021. január elején, Ózdon, lakott területen kívül, közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett gépjárművével. A férfi mintegy 25-30 méter távolságból észlelte az út szélén sötét ruhában gyalogló ittas férfit, ezért vészfékezett, próbált balra kitérni, de az ütközést nem tudta elkerülni, és elütötte a sértettet. A gyalogos felcsúszott a motorház tetejére, majd az első szélvédőnek csapódott, amely nagy területen beszakadt, végül az úttestre zuhant.

A baleset bekövetkezésében vétlen vádlott anélkül, hogy meggyőződött volna, hogy a sértett segítségnyújtásra szorul-e, a helyszínről elhajtott, ezt követően viszont rövid időn belül önként megjelent a rendőrkapitányságon, és bejelentette, hogy közúti baleset részese volt.

A sértett a baleset következtében testszerte súlyos csonttöréses sérüléseket, valamint tüdőzúzódást szenvedett el, majd kórházi kezelése során elhalálozott.

Halála a baleseti csonttörések és azok műtéti ellátása utáni szeptikus állapot, és az azt súlyosbító Covid vírusfertőzés eredményeként következett be. A hirtelen állapotromlás és a fertőzés elhatalmasodása azonban akkor is megtörtént volna, ha a baleset után késlekedés nélkül azonnal kórházba szállítják.

A közlekedési balesetben elszenvedett sérülések és a halál között közvetett oki összefüggés van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés