Hirdetés

Hirdetés

Régi vágya teljesül a sajóbábonyaiaknak

borsodihir.hu

2022.10.04. 08:02

Régi vágya teljesül a sajóbábonyaiaknak
(Fotó: Szilva István Facebook-oldala)

Megújul a Vargaszögi-patak vízelvezető rendszere.

Hirdetés

Európai uniós pályázati forrásból, 211 millió forintból valósulhat meg a Vargaszögi-patak vízelvezető-rendszerének fejlesztése Sajóbábonyban– tudatta Szilva István polgármester a Facebook-oldalán. Mint fogalmazott, aláírták a sikeres pályázat támogatói okiratát, amelynek köszönhetően megújul a régen áhított patakmeder és környezete. A projekt keretében összesen 871 méter burkolt árkot létesítenek és 250 méter földmedrű árkot korszerűsítenek. 

A településvezető kiemelte, a patakmeder kifejezetten rossz műszaki állapotban van már hosszú évtizedek óta, és a hirtelen esőzések sokszor problémát okoztak. Hozzátette, ezért a beruházás részeként kiépítenek egy záportározót az ófalui rész kezdetén, a Dózsa György út végén. 

Emellett a Petőfi úton megújulnak az ingatlanokhoz kapcsolódó hidak, valamint megépítenek egy támfalrendszert. Emiatt a Petőfi úton a beruházás befejezése után új forgalmirend-változás lép életbe, és megszűnik a parkolási lehetőség az utcában. 

Szilva István hangsúlyozta, a pályázat megvalósítása hosszú feladat lesz: a következő lépésben meg kell szerezniük a vízjogi létesítési engedélyt, majd ezt követően egy sikeres közbeszerzés után indulhatnak meg a munkálatok leghamarabb, várhatóan 2023 tavaszán-nyarán. 

Sajóbábonyvízelvezető

Hirdetés

Hirdetés