Hirdetés
Hirdetés

Az EU szankciós politikáján változtatna öt borsodi település

| 2022. 11. 03. | 21:04:00
Csatlakoztak a Megyei Jogú Városok Szövetségének kezdeményezéséhez.
Az EU szankciós politikáján változtatna öt borsodi település
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település – Arnót, Alsózsolca, Felsőzsolca, Sajókeresztúr és Szirmabesenyő – is csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) azon kezdeményezéséhez. hogy az Európai Unió változtasson a szankciós politikáján – jelentette be Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője november 3-án Arnóton.

A kormánypárti politikus arról beszélt: mára mindenki tisztán látja, hogy "az elhibázott brüsszeli szankciós politika" milyen hatással van az energia- és élelmiszerárakra, Európára, a magyar családokra és önkormányzatokra.

Úgy folytatta: a szankciók nem érték el céljukat, a háborúnak nem lett vége, Oroszország "nem ment tönkre", ugyanakkor a szankciók egész Európát gyengítik és kiszolgáltatottá teszik, és "ezt nem tűrhetjük, nem engedhetjük". Csöbör Katalin emlékeztetett: Szita Károly, az MJVSZ elnöke, Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere kezdeményezést indított, amelyben arra kérte a magyar önkormányzatokat és polgármestereket, hogy támogassák a szankciókat elítélő és a béke megteremtését célzó politikát.

A kezdeményezéshez Arnót, Alsózsolca, Felsőzsolca és Szirmabesenyő is csatlakozott, önkormányzataik határozatba foglalták, hogy szüntessék meg a magyar és európai embereket sújtó szankciókat – jelezte.

Csöbör Katalin egyúttal arra kérte Miskolc ellenzéki pártok által is támogatott polgármesterét, Veres Pált, hogy a megyeszékhely önkormányzata is csatlakozzon az MJVSZ kezdeményezéséhez. Kitért arra: Miskolc 70 millió forintos támogatást kapott a városi uszoda üzemeltetéséhez, ez – mint mondta – jelzi, hogy a kormány "minden lehetőséget megragad" az önkormányzatok támogatására. Az MJVSZ elnöke, Szita Károly korábban az uniós szankciós politika megváltoztatását, a felzárkóztatási és helyreállítási alap magyar polgárokat is megillető forrásainak elérését kérte az Európai Bizottság elnökétől.

Hirdetés
Hirdetés