Hirdetés
Hirdetés

Bölcsődét avattak Halmajon

| 2022. 11. 30. | 14:32:00
A Hernád melletti településen eddig nem működött ilyen intézmény.
Bölcsődét avattak Halmajon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a 177 millió forintból felépített új bölcsődét november 30-án a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Halmajon. Az eseményen Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára elmondta, 2010-hez képest több mint 80 százalékkal, 32 ezerről 59 ezerre növekedett a bölcsődei ellátást nyújtó férőhelyek száma Magyarországon. Ma már háromszor annyi településen biztosított ez az ellátás, mint tizenkét évvel ezelőtt – jelezte a helyettes államtitkár.
Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, a közel kétezer lelkes, a Hernád folyó mellett fekvő településen eddig nem működött bölcsőde, a mostani beruházással egy 14 férőhelyes, a mai elvárásoknak és előírásoknak megfelelő intézmény épült meg.

A térséget érintő infrastrukturális beruházásokról szólva az államtitkár elmondta, az M30-as autópálya az országhatárig történő megépítése gyakorlatilag az egész Hernád-völgyet „kinyitotta”, a 37-es főút Szerencsig történő négysávosítása pedig újabb mérföldkő a térség úthálózatának fejlesztésében. 

A halmaji bölcsődére kitérve megerősítette, jelenleg háromszor annyi a településen van ilyen intézmény, mint 2010-ben, ez pedig nagyon fontos üzenet a vidék és a jövő számára.

„Ha bölcsődéket építünk, akkor jövőt építünk, mindent a gyermekeinkért teszünk és azért dolgozunk, hogy a jövő nemzedékének jobb lehetőségei legyenek” – jelentette ki Koncz Zsófia.

Hirdetés
Hirdetés