Hirdetés

Vérfagyasztó horgászverseny Borsodban

| 2022. 11. 24. | 10:44:00
A bántalmazott férfi elvesztette eszméletét. Miskolcon letartóztatták a gyanúsítottat.
Vérfagyasztó horgászverseny Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint júniusban egy borsodi település horgásztaván versenyt, majd zenés mulatságot tartottak, melyen a résztvevők italoztak, főztek. A rendezvény végeztével a társaság nagy része hazament, az esti órákban már csak a sértett és hozzátartozói, valamint a gyanúsított tartózkodott a helyszínen szülei társaságában.

Este a sértett be akarta zárni a horgásztavat, ezért felszólították a még horgászó terheltet, hogy hagyja abba tevékenységét. A gyanúsított ezt nehezményezte, veszekedni kezdett saját szüleivel is, majd a sértett sógorát – aki időközben szintén távozásra próbálta rábírni – ököllel ütlegelni kezdte. E bántalmazást látva a sértett odaszaladt a gyanúsított apjához, kérve őt, hogy szóljon rá a fiára, majd a verekedők felé fordult.

Az édesapa a neki hátat fordító sértett férfit egy késsel két alkalommal háton szúrta, majd ő és fia is rugdosták, ütötték – a gyanúsított a továbbiakban is szúrt. A bántalmazott férfi elvesztette eszméletét. Sérülései közvetetten életveszélyesnek minősültek.

A mentőket és rendőröket a gyanúsított édesapja riasztotta.

A bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúkat jogellenesen befolyásolná, számára kedvezőbb vallomás megtételére bírná rá. Reálisan fennáll továbbá a bűnismétlés lehetősége is. A bíróság mindezeket mérlegelve december 23-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés