Hirdetés
Hirdetés

A vidék béke és menedék – megújult Nyíri művelődési háza

| 2022. 12. 17. | 16:06:00
A miniszter adta át.
A vidék béke és menedék – megújult Nyíri művelődési háza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar vidék és az itt élő emberek a magyarság és a magyar szellem értékének őrzői – jelentette ki az igazságügyi miniszter szombaton Nyíriben, a zempléni település megújult művelődési házának átadóünnepségén. Varga Judit kiemelte: amikor a mai "globális zűrzavarban" az ember nyugalomra vágyik, hazamenekül. Mindenkinek szüksége van egy helyre, ahol békére és menedékre lel, sokan ezt a magyar vidékben találják meg – tette hozzá.

Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt: Nyíritől száz kilométerre háború zajlik és képletesen háborús viszonyok jellemzik az Európai Uniót is. Eközben ez a település "a béke szigete, ahol az embereknek van mondani és imádkozni valójuk" – mutatott rá. A kormány számára a vidék Magyarország megtartó ereje és hátországa ezekben a háborús időkben, Nyíri pedig mintát ad és azt üzeni: a magyar vidékért érdemes dolgozni – fogalmazott.

– Itt olyan emberek laknak, akik megbecsülik azt a környezetet, ahol élnek és tesznek is érte –

jegyezte meg, emlékeztetve: a Magyar falu programon belül az elmúlt két évben csaknem 3 milliárd forintot fordíthattak fejlesztésre a hazai kistelepülések. Az erre felhasznált uniós támogatás kézzel fogható és azt mutatja: Magyarország a kevésből is képes sokat teremteni..

Orbán József, Nyíri független polgármestere elmondta: három év alatt a település központjában az önkormányzati tulajdonú épületek teljesen megújultak. Ennek a folyamatnak záróakkordja a művelődési ház rendbetétele, ami energetikai korszerűsítést is magában foglalt.

Hirdetés
Hirdetés