Hirdetés
Hirdetés

Hat év letöltendőt kapott a mezőkövesdi kristályárus nő

| 2022. 12. 17. | 10:15:00
Egy kiskorú szexszel fizetett neki a drogért.
Hat év letöltendőt kapott a mezőkövesdi kristályárus nő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2020 év elejétől 2022 áprilisáig mezőkövesdi lakásán új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér színű port, úgynevezett „kristályt” értékesített vevői körének. Köztük volt egy kiskorú személy, akinek bűncselekményből származó vagyontárgyak és egy alkalommal szexuális szolgáltatás ellenértékeként is értékesítette a szert. A vevők a megvásárolt port felmelegítve, annak füstjét felszívva fogyasztották el, melytől valamennyien rosszul lettek, bódultságot, feszültséget éreztek.

Az ingatlanban foganatosított kutatás alkalmával talált fehér port, növényi őrleményt, mérleget, fóliatekercset, különböző mobiltelefonokat, arany és ezüst ékszereket, valamint készpénzt, illetve külföldi valutát és okmányokat is lefoglaltak.

A bíróság a vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt

6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá közel 7 millió forint értékű ingóság erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Súlyosító körülményként értékelte a hosszabb időn át tartó, szervezett módon való elkövetést, továbbá azt, hogy a vádlott hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje, továbbá vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el a bűncselekményeket.

Hirdetés
Hirdetés