Hirdetés
Hirdetés

Nagy munkába kezdenek Varbón

| 2022. 12. 19. | 08:50:00
Energetikai fejlesztéseket végeznek.
Nagy munkába kezdenek Varbón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fenntartható fejlődés jegyében valósul meg Varbón a polgármesteri hivatal és a könyvtár épületek energetikai fejlesztése. A beruházás összköltsége 49 millió forint, aminek finanszírozása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül valósul meg.

A fejlesztés célja egyrészt az épületek energetikai minőségének javítása és az akadálymentesítés. A polgármesteri hivatal átlagos, a könyvtár átlagost megközelítő energetikai állapotú, így a felújítás indokolt. A munkálatok során az épületek külső oldali utólagos hőszigetelése mellett a fűtés korszerűsítését végzik, valamint az energiafelhasználás csökkentése érdekében napelemes rendszereket telepítenek. 

A fejlesztés eredményeképpen a település lakossága az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat magasabb színvonalú, korszerűbb, energetikailag is megfelelő szintű és valamennyi fogyatékosságra kiterjedően akadálymentesített épületekben veheti igénybe, azaz a projekt megvalósításával javulhat a településkép és a Varbón élők életminősége.

Hirdetés
Hirdetés