Hirdetés
Hirdetés

Rablás Edelényben: a 17 éves vádlott büntetett előéletű

| 2022. 12. 06. | 10:38:00
Gyógyszerre kért pénzt az utcán, de ez csak álca volt.
Rablás Edelényben: a 17 éves vádlott büntetett előéletű
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú fiú ellen minősített rablás bűntette miatt. A fiatal az időskorú, rossz egészségi állapotban lévő férfitől először gyógyszerre kért pénzt, majd ütlegelte, végül a védekező sértettet nagy erővel, ököllel fejen ütötte, és az eszméletlen földön fekvő férfitől 40 ezer forintot vett el.

A vádirat szerint a vádlott április második felében, este, Edelényben az utcán leszólította a rossz egészségi állapotban lévő és nála gyengébb fizikumú férfit azzal a céllal, hogy értékeket szerezzen meg. Először pénzt kért kölcsön gyógyszerre, amikor viszont a sértett felajánlotta neki, hogy kiváltja a receptjét, a vádlott kétszer megpróbálta megütni tenyérrel, és térddel lágyékon akarta rúgni. A sértett ezeket még elhárította, mire a fiú a felső ruházata zsebében lévő pénztárcáját akarta elvenni tőle, a sértett ennek is ellenállt, viszont

a támadó kétszer nagy erővel, ököllel fejen ütötte. Az ütésektől a férfi elveszítette az eszméletét, és a földre zuhant.

A vádlott ekkor elvette a pénztárcáját, amiből 40 zer forint készpénzt szerzett meg, és a pénztárcát hátrahagyva elszaladt.

A bántalmazás következtében a sértettnek sérülése nem keletkezett.

Hirdetés
Hirdetés