Hirdetés

Hirdetés

Sajószentpéteren veszélyes a levegő minősége

MTI

2022.12.04. 17:01

Sajószentpéteren veszélyes a levegő minősége
(Illusztráció: Freepik)

A szálló por koncentrációjával van probléma.

Hirdetés

Északkeleten romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt, Sajószentpéteren már veszélyes a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adataiból. Az NNK adatai szerint egészségtelen a levegő minősége Miskolcon, Putnokon és Kazincbarcikán. Kifogásolt minősítést kapott Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Százhalombatta, Tököl, Budapest, Kecskemét, Szeged és Debrecen levegője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzése szerint lényeges változás a levegőminőségben nem valószínű, továbbra is leginkább Borsodban maradhat magasabb, tartósan az egészségügyi határérték feletti a szálló por koncentrációja. Kedden egy frontzóna átvonulása várható jelentősebb csapadékkal, északnyugatira forduló széllel, ezért északkeleten valószínűleg javul a levegő minősége.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes minősítést. A légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Nekik lehetőség szerint kerülniük kell a szabadban végzett fizikai tevékenységet, és a szabad levegőn tartózkodást.
MiskolcSajószentpéterDebrecenPutnokBorsod-Abaúj-Zemplénlevegő

Hirdetés

Hirdetés