Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új óvoda épül Aszalón

| 2022. 12. 21. | 08:53:00
A mostani nem korszerűsíthető.
Új óvoda épül Aszalón
Hirdetés
Hirdetés

Aszaló önkormányzata célként tűzte ki, hogy egy olyan – hatályos jogszabályi követelményeknek megfelelő – óvoda épüljön, amely korszerű, modern és színvonalas működést garantál. A jelenlegi óvoda a Rákóczi út 95. szám alatti, 1875-ben épült egykori parasztházban működik, melynek kötött kubatúrája okán nem felel meg a hatályos jogszabályoknak. Az óvoda 75 férőhelyes, amit a fenti körülmények okán 65 főig tölthet fel a fenntartó. Az óvoda korszerűsítése, bővítése a telek adottságai miatt nem lehetséges. Ennek okán a Rákóczi út 81. szám alatt új építkezést terveznek.

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 415,7 millió forint támogatásban részesült.

Az óvoda 2025 tavaszára készülne el.

Az új, 40 férőhelyes, kétcsoportszobás óvodaépületet telephelylétesítés keretében a bölcsődével közös ingatlanon alakítják ki. A telek központi elhelyezkedésű, könnyű megközelítése is indokolja a helyválasztást. Az új, akadálymentes épületben többek között melegítő konyha, tornaszoba és közösségi tér is lesz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés