Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Versenyzők is összefogtak a debreceni ralisért

| 2022. 12. 23. | 09:18:00
Minden forint számít!
Versenyzők is összefogtak a debreceni ralisért
Hirdetés
Hirdetés

Szilágyi Richárd debreceni navigátorhoz május 27-én mentőhelikoptert riasztottak, mert a Dunakanyar Rally pályabejárása közben megállt a szíve. Hosszú és többszöri újraélesztés után kritikus állapotban szállították a fővárosi kórház intenzív osztályára, ahol napokon át küzdött a szervezete, és az orvosok semmivel sem tudták biztatni a hozzátartozókat. Ricsi végül úgy döntött, élni akar, ám olyan hosszan állt fenn az oxigénhiányos állapot, hogy kómába esett.

Richárd gyógyulásáért összefogás indult, hiszen egy intenzív rehabilitációra lenne szüksége, ám Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadnák. A németországi klinikai rehabilitáció 8 hétig tartana, költsége 40 millió forint.

Csomós Miklós és Nagy Attila raliversenyzők úgy döntöttek, csatlakoznak a gyűjtéshez. December 22-i Facebook-posztjukban kifejtették, annál nagyobb élményt nem tudnak licitre bocsátani, mint egy éles kört versenykörülmények között „Mixi” mellett. Ezért egyeztettek a Szilveszter Rali rendezőivel és a Tagai Racing Technology-val arra jutottak, hogy a verseny teljesítését követően megtesznek még egy plusz szakaszt a Hungaroringen, ahol egy szerencsés beülhet „Mixi” mellé a Citroen C3-ba. – Amellett, hogy óriási élmény vár a legmagasabb összeg felajánlójára, reméljük nagy segítség lesz ez a gyűjtésben is. Ennek megfelelően a licitet 50 ezer forintról indítjuk, licitálni december 25-én este 8-ig tudtok – írták a versenyzők.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés