Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy kiló drogot akart venni a 45 éves prügyi férfi

| 2023. 02. 09. | 12:50:00
A rendőrök meghiúsították az üzletet. +Videó
Egy kiló drogot akart venni a 45 éves prügyi férfi
Hirdetés
Hirdetés

Kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály miskolci osztálya egy 49 éves szolnoki és egy 45 éves prügyi férfivel szemben, miután február 3-án a köztük lévő bizniszt meghiúsították a nyomozók.         

Akkor ütöttek rajtuk, amikor az idősebbik férfi Szolnokról átutazott autójával Prügyre, hogy ott adja át a két félkilogrammos pakkot társának.

A csomagban kristályos anyag volt, amiről a szakértő később megállapította, hogy 3-CMC, ami január 1-je óta kábítószer. A lefoglalt egy kilogramm drog feketepiaci értéke 6 millió forint. Ezzel az akcióval a KR NNI négyezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg.

A férfi tagadta, hogy köze lenne a gépkocsijában talált illegális szerhez. Állítása szerint az autót bérelte, és fogalma sem volt arról, hogy hogyan került a drog az anyósülés elé. A kábítószeren kívül a rendőrök találtak még nála két mobiltelefont és 65 ezer forint készpénzt is, amiket szintén lefoglaltak.

A vele való intézkedés során időközben megérkezett a vásárló is, vagyis a 45 éves prügyi férfi, akit szintén azonnal elfogott a MEKTO. Mivel drogüzletre készült, így közel 5 millió forint volt nála, amit a rendőrök lefoglaltak.

Előállításukat követőn mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság időközben el is rendelt.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés