Hirdetés
Hirdetés

Egy tonna szemetet borítottak le Mezőkövesd és Bogács külterületén

| 2023. 02. 14. | 10:25:00
Pénzért vállalták a hulladékszállítást, most vádat emeltek ellenük.
Egy tonna szemetet borítottak le Mezőkövesd és Bogács külterületén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt. Az elkövetők 120 ezer forintért vállalták egy családi házból származó hulladékoknak az elszállítását. A férfiak utánfutóval, több fordulóval

Mezőkövesd és Bogács külterületén szőlőültetvények mellé, víztározó területére illegálisan pakolták le a közel egy tonna mennyiségű hulladékot.

A vádirat szerint a vádlottak hozzátartozói viszonyban vannak, apa és fiai. 2022. június közepén 120 ezer forintért vállalták egy bogácsi családi házból származó hulladékok elszállítását, amelyek ruhaneműk, bútorok, papír, műanyag, háztartásban használatos tárgyak és lombhulladékok voltak.

A vádlottak utánfutóval szállították a hulladékot oly módon, hogy többször fordultak, és az első körben 650 kiló súlyú hulladékot több, halomba rakva pakoltak le Bogács külterületén. Ismételten többször feltöltötték az utánfutót, ezután Mezőkövesd külterületén egy víztározóhoz és szőlőültetvények mellé vittek 150 kiló súlyú hulladékot. Végül még egyszer fordultak a fuvarral, és a fennmaradt mintegy 2 köbméter hulladékot Bogács egyik utcájába az árokba borították – azt még aznap ismeretlen személy felgyújtotta.

A vádlottak hulladéktárolás céljára, hatóság által nem engedélyezett helyekre szállították a hulladékot, amelyek összességében több mint 16 köbmétert tettek ki.

Hirdetés
Hirdetés