Hirdetés
Hirdetés

Lapáttal verték agyon az aszalói önkormányzat sertéseit

| 2023. 02. 08. | 13:18:00
A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen.
Lapáttal verték agyon az aszalói önkormányzat sertéseit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen állatkínzás bűntette és lopás vétsége miatt. A férfiak a lakóhelyük települési önkormányzatának a tulajdonában lévő házisertéseket ellopták úgy, hogy lapátokkal a fejükre és testükre mért ütésekkel leölték őket, különös szenvedést okozva, majd a helyszínen feldarabolták és elszállították.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. február végén az esti órákban, lakóhelyükön egy borsodi kistelepülésen találkoztak, majd kerékpárokkal elindultak a település külterületére. Az erdei úton haladva, megérkeztek egy régi laktanya épülethez, amelynek melléképületében az aszalói önkormányzat tartott egy 80 és egy 100 kiló súlyú kifejlett házisertést. A vádlottak meglátták a haszonállatokat és megállapodtak abban, hogy kihasználva azt a körülményt, hogy a telephely őrizetlen, eltulajdonítják a sertéseket.

Lapátokat vettek magukhoz és a haszonállatok fejére és testére mért ütésekkel mindkét sertést elpusztították.

Az elkövetők ezen cselekménye az egyébként már meglévő stresszen kívül is az állatoknak különös szenvedést okozott, amely pusztulásukat eredményezte. A három férfi közös erővel kihúzta a tetemeket, és egy erdős területen elrejtették. Mintegy félóra múlva a házisertéseket lapáttal leölő két vádlott visszament a helyszínre, az állatokat feldarabolták, a sertéshúst kerékpárjaikkal lakóhelyükre szállították, melyet részben elfogyasztottak és ismeretlen személyeknek adtak.

A cselekménnyel okozott kár meghaladja a 80 ezer forintot. 

Hirdetés
Hirdetés