Hirdetés
Hirdetés

Megmenthette volna rokona életét, de nem tette

| 2023. 02. 06. | 10:08:00
Az idős asszony kihűlt a borsodi kistelepülésen lévő otthonában.
Megmenthette volna rokona életét, de nem tette
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen segítségnyújtás, halált okozó elmulasztásának bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. A férfi ittasan szóváltásba került a vele egy háztartásban élő 71 éves nagynénjével. Bántalmazta, hegyes tárggyal hátba szúrta, a földre került sértettet magára hagyta, aki a hideg hatására kihűlés miatt meghalt.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen egy háztartásban élt a 71 éves nagynénjével. 2022. február közepén az éjszakai vagy a másnap délutáni órákban – pontosabban nem meghatározható időpontban – közöttük vita, szóváltás alakult ki. Az ittas állapotban lévő férfi a sértettet legalább 8 alkalommal bántalmazta, és egy hegyes tárggyal – feltehetően késsel – igen kis erővel hátba szúrta.

Az idős sértett a padlóra került, bevérzéssel járó 8 napon belül gyógyuló, valamint szúrt sérülést szenvedett el.

A földön hosszabb ideig feküdt, ezt a helyzetet a rokon észlelte, azonban nem nyújtott tőle elvárható segítséget, minek következtében a sértett a hideg hatására kialakult kihűlés miatt meghalt. Sérülései és a halál bekövetkezése között okozati összefüggés nem állapítható meg, viszont életét a vádlott segítségnyújtása megmenthette volna.

A néhai sértett fia, mint hozzátartozó könnyű testi sértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Hirdetés
Hirdetés