Hirdetés

Hirdetés

Megmenthette volna rokona életét, de nem tette

ugyeszseg.hu

2023.02.06. 09:08

Megmenthette volna rokona életét, de nem tette
A kép illusztráció (Pikist)

Az idős asszony kihűlt a borsodi kistelepülésen lévő otthonában.

Hirdetés

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen segítségnyújtás, halált okozó elmulasztásának bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. A férfi ittasan szóváltásba került a vele egy háztartásban élő 71 éves nagynénjével. Bántalmazta, hegyes tárggyal hátba szúrta, a földre került sértettet magára hagyta, aki a hideg hatására kihűlés miatt meghalt.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen egy háztartásban élt a 71 éves nagynénjével. 2022. február közepén az éjszakai vagy a másnap délutáni órákban – pontosabban nem meghatározható időpontban – közöttük vita, szóváltás alakult ki. Az ittas állapotban lévő férfi a sértettet legalább 8 alkalommal bántalmazta, és egy hegyes tárggyal – feltehetően késsel – igen kis erővel hátba szúrta.

Az idős sértett a padlóra került, bevérzéssel járó 8 napon belül gyógyuló, valamint szúrt sérülést szenvedett el.

A földön hosszabb ideig feküdt, ezt a helyzetet a rokon észlelte, azonban nem nyújtott tőle elvárható segítséget, minek következtében a sértett a hideg hatására kialakult kihűlés miatt meghalt. Sérülései és a halál bekövetkezése között okozati összefüggés nem állapítható meg, viszont életét a vádlott segítségnyújtása megmenthette volna.

A néhai sértett fia, mint hozzátartozó könnyű testi sértés miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.
vádemelésEncs

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés