Hirdetés

Hirdetés

Baltával támadt egy gesztelyi nő – börtönt kérnek rá

ugyeszseg.hu

2023.03.20. 09:31

Baltával támadt egy gesztelyi nő – börtönt kérnek rá
A kép illusztráció (Pikist)

Egy mobiltelefon miatt alakult ki vita.

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves nő ellen.

A vádirat szerint a nő élettársa 2021. február közepén egy gesztelyi sörözőben italozott két másik férfival, akik elmentek, de egyikük a mobiltelefonját az asztalon felejtette. A vádlott élettársa azt magához vette, és miután ittasága miatt már nem akarták kiszolgálni, ő is elindult haza.

A telefon tulajdonosa észrevette, hogy elveszítette a készüléket. A barátjával hívták a telefonszámot, a hívást a vádlott élettársa fogadta, de agresszíven válaszolt, amikor megtudta, hogy el akarnak menni hozzá a telefonért.

A tulajdonos barátjával együtt gépkocsival elment a vádlott és élettársa házához. Az élettárs egy vascsővel a kezében, az udvaron fogadta őket, és hangosan szitkozódott.

A kiabálásra a házból kijött a nő az udvaron felvett egy baltát, kiment az utcára, és a baltát a telefonját visszakérő férfi fejére célozva eldobta. A balta a sértett homlokát találta el, amitől a férfi megszédült, majd barátjával együtt elmenekültek.

A bántalmazástól a sértett koponyasérüléseket szenvedett el, melyek eredményeképpen közvetetten életveszélyes állapotba került.

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
vádemelésGesztelybalta

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés