Hirdetés

Hirdetés

Csoportos leépítés: bezár az edelényi kastély

MTI

2023.03.21. 08:21

Csoportos leépítés: bezár az edelényi kastély
Az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély (Fotó: Edelényi Kastélysziget)

Felfüggesztik a látogathatóságot.

Hirdetés

Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél. Március 21-i közleményükben azt írják: a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború együttesen a hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszeríti a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-t, így

a cég a péceli és az edelényi műemlék épületek látogathatóságának felfüggesztésére, négy vármegyében és a budapesti központban pedig csoportos létszámcsökkentésre kényszerül.

Hozzátették: a társaság az elbocsátandó munkavállalók elhelyezkedésének segítésére karriertanácsadást és konzultációs programot indít, illetve együttműködést kezdeményez a foglalkoztatáspolitikáért felelős központi és helyi kormányzati szervezetekkel. Jelezték, hogy a társaság országosan 50 műemlék, köztük 18 kastély és 12 vár üzemeltetését végzi.

Mivel a társaság jelentős mértékben racionalizálja működését, "kényszerű döntés született" az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről.

Közölték azt is, hogy a "kényszerű lépéssel" a társaság munkavállalóinak száma 780-ról 612-re csökken, az ő munkahelyüket a hatékonyságnöveléssel, racionalizálással sikerül megőrizni.
Edelénykastélylétszámcsökkentésleépítés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés