Hirdetés

Hirdetés

Megnyílt az új, korszerű piac Sajószentpéteren

borsodihir.hu

2023.03.18. 11:31

Megnyílt az új, korszerű piac Sajószentpéteren
(Fotók: Sajószentpéter Város Hivatalos Oldala)

Az impozáns épületben belső üzlethelyiségek és kültéri fedett árusítóhelyek is helyet kaptak.

Hirdetés

A városvezetés megoldandó feladatai között szerepelt egy kulturált körülmények között működő helyi piac létrehozása. Néhány évvel ezelőtt (több átmeneti megoldás után) végre lehetőség nyílt egy – a forgalmas városközpontban elhelyezkedő – korszerű városi piac kialakítására. A sajószentpéteri önkormányzat 2019-ben erre benyújtott egy helyi gazdaságfejlesztési célú pályázatot, és uniós támogatással 350 millió forint összeget el is nyert. Ezután már Papp László építész-tervező megálmodhatta Sajószentpéter legújabb, remélhetőleg hosszú évtizedekre ikonikussá váló épületének, egy a korszerű, XXI. századi igényeket is kiszolgáló „Agorának” a koncepcióját – tudatták a település Facebook-oldalán.

 

2021 decemberétől e terveket a JD Bau 2014 Kft. egy éven át tartó igényes kivitelezői munkával valósággá formálhatta, miközben saját forrásból és a Lasped Kft. jóvoltából megújulhatott a Thököly utca egy része is. A mostantól a Sajószentpéteri Városgondnokság által üzemeltetett impozáns épületben belső üzlethelyiségek, üzemeltetési és raktárhelyiségek, kültéri fedett árusítóhelyek, személyzeti és akadálymentes vizesblokk kapott helyet. Kiépült az ezek működtetéséhez szükséges, korszerű infrastruktúra, miközben a létesítmény parkosított környezete, útcsatlakozásai is teljesen megújulta. 2023. március 17-én délelőtt számos érdeklődő jelenlétében zajlott le a piac hivatalos átadása, amelyen – mielőtt a szalagot átvágták volna – rövid beszédet mondott Guláné Bacsó Krisztina jegyző, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei közgyűlés elnöke.

A rendezvény ünnepélyessé tételében közreműködtek a Gyöngyszem mazsorettcsoport tagjai és a Semmelweis Utcai Tagóvoda apró táncosai. A hivatalos ceremónia lezajlása után a résztvevők birtokukba vették a most átadott épület, amelyben a megjelent őstermelők jóvoltából megtörténtek az első vásárlások is.

Hirdetés

Hirdetés