Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött a selyebi díler, több fogyasztót is ellenőriztek

| 2023. 03. 31. | 15:53:00
Miskolcon és vonzáskörzetében árulta a kristályt.
Rács mögött a selyebi díler, több fogyasztót is ellenőriztek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság március 31-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében kábító hatású anyagot értékesített.

A rendelkezésre álló adatok szerint a selyebi gyanúsítottat március 27-én az esti órákban intézkedés alá vonták a rendőrök egy miskolci parkolóban, mely során az általa vezetett gépkocsiban több mint 30 gramm fehér port, telefonokat, valamint 600 ezer forintot és 100 euró készpénzt találtak. A hivatalos személyek házkutatást is tartottak, ahol többek között digitális mérleget, ékszereket, valamint különböző méretű és márkájú cipőket is lefoglaltak.

A helyszínen további három személyt vontak intézkedés alá, mivel esetükben felmerült a gyanú, hogy kristály-vásárlási szándékkal érkeztek az ingatlanhoz. 

[Beillesztett cikk: Drogdílert fogtak az Avason a miskolci rendőrök]

A nyomozás jelenlegi állása szerint a terhelttől lefoglalt új pszichoaktív anyag tiszta hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladhatja. A férfi cselekménye – a jelenlegi gyanúsítás szerint – alkalmas lehet kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására, amely cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A pontos minősítés és az esetlegesen megvalósuló más bűncselekmények vizsgálata a nyomozás további feladatát képezik.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható bűncselekmény jellegére és a várható büntetés nagyságára figyelemmel, valamint azt is tekintetbe véve, hogy a gyanúsított beszerzési forrása még nincs felderítve, a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, megnehezítené, továbbá, hogy kényszerintézkedés hiányában a bűncselekményt folytatná, illetve újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve április 30-ig elrendelte a férfi letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés