Hirdetés
Hirdetés

A sátoraljaújhelyi polgármesternél betelt a pohár

| 2023. 04. 13. | 19:50:00
Szamosvölgyi Péter közleményt adott ki.
A sátoraljaújhelyi polgármesternél betelt a pohár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közleményben kritizálja Sátoraljaújhely fideszes polgármestere a megyei kórház vezetőjét - írja a 24.hu.

A portál idézi Szamosvölgyi Pétert, aki Facebook-oldalán így fogalmaz:

Csalódottan vettem tudomásul, hogy az adott szónak – bizonyos embereknél – semmilyen ereje nincs. Február másodikán számoltam be róla, hogy egyeztettem a vármegyei kórház főigazgatójával dr. Révész Jánossal és közeledni látom az álláspontokat a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház ügyeit illetően. Mára bebizonyosodott, hogy főigazgató úr gyakorlatilag semmilyen ígéretét nem tartotta be és tudatosan félretájékoztatott.

A polgármester szerint Révész döntései következetlenek és nem a zempléni betegellátás ügyét szolgálják. Szamosvölgyi Péter a problémákat is felsorolja a közleményben. A többi között arról ír, hogy: 

  • havonta több mint tízszer nincs ügyelet a szülészeti osztályon, havi több mint tíz alkalommal nincs se traumatológiai, se sebészeti ügyelet a kórházban,
  • a kórházban nincs radiológus szakorvos,
  • egyre kevesebb az orvos és a szakápoló, mert a megyei kórházból hiányzó orvosokat és ápolókat Sátoraljaújhelyről pótolják.

A 24.hu cikkében hangsúlyozza: a polgármester levele szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az intézmény élére a miskolci központ nem a több mint tíz éve az Erzsébet kórházban dolgozó, „minden szakmai végzettséggel bíró” orvost nevezett ki, „hanem egy orvosi végzettség nélküli embert”.

Hirdetés
Hirdetés