Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat állja a kazincbarcikai templom díszkivilágítását

| 2023. 04. 13. | 22:29:00
Húsz évre megelőlegezték a költségeket.
Az önkormányzat állja a kazincbarcikai templom díszkivilágítását
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemes gesztust gyakorol a kazincbarcikai önkormányzat: a a 16 évvel ezelőtt felszentelt Szent Család-templom külső díszkivilágítást kap – ennek költségeit a helyi városvezetés állja a tervezéstől a kivitelezésig – adta hírül a kolorline.hu. Ennek köszönhetően az épület homlokzata, kupolája és harangtornya fényben ragyoghat sötétedés után is.

A Szent Család-templom vietnámi származású plébánosa több mint 5 éve él Kazincbarcikán, és 3 éve kapta meg plébánosi kinevezését. Tran Si Nghi Ferenc atyát azóta foglalkoztatta a gondolat, hogy a gyönyörű szép Völgy parkban egy még szebb templom épült 16 éve, amelynek szüksége van megvilágításra. Az atya szerint eddig is példaértékű volt az önkormányzat és a Szalézi közösség kapcsolata, amely a mostani ajándéknak köszönhetően tovább erősödhet. 

A díszvilágítást nem a magasabb energiaköltségű közvilágításról táplálják, hanem a templom saját hálózatáról, kihasználva az egyházak kedvezményes villamosenergia-tarifáját. Az önkormányzat 20 évre elegendő energia árát előlegezi meg a plébániának.

Hirdetés
Hirdetés