Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyes szúrás a hejőszalontai ballagási bulin

| 2023. 04. 28. | 21:45:00
Elítélték a támadót, de nem kell börtönbe vonulnia.
Életveszélyes szúrás a hejőszalontai ballagási bulin
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki életveszélyes sérülést okozott a nagynénje szomszédságában tartózkodó sértettnek.

A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi nagynénje hejőszalontai otthonában tartózkodott 2021. június 4-én. Az ingatlan szomszédságában óvodai ballagást tartottak, ahová hívatlanul átment a vádlott, nagynénje és testvére is. A házigazdákkal szóváltás alakult ki, majd az udvaron verekedés kezdődött.

Ennek végeztével a hívatlan vendégek először távoztak az ingatlanból, majd – miután a vádlott magához vett egy 5 cm pengehosszúságú kést – visszatértek a helyszínre és az utcán ismét dulakodás vette kezdetét, melynek során a terhelt a nála lévő késsel megszúrta a sértettet és egy kaszáló mozdulattal a nyakát is megvágta. A szúrt és metszett sérülések életveszélyesnek minősültek.

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és azt, hogy a bűncselekményt fiatal felnőttként követte el, míg súlyosító körülményként esett latba a férfi önhibájából eredő ittas állapota, az, hogy az életveszélyes sérülésen túl további nyolc napon belül gyógyuló sebesülést is okozott a sértettnek, valamint a testi épség elleni bűncselekmények elszaporodottságát is ilyenként vette figyelembe a bíróság.

Hirdetés
Hirdetés