Hirdetés
Hirdetés

Érzékelőkkel csalt Szentistvánon

| 2023. 04. 03. | 11:49:00
Készülékenként tízezer forint előleget vett fel. Most vádat emeltek ellene.
Érzékelőkkel csalt Szentistvánon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfi ellen csalás bűntette miatt, aki korábbi munkahelyéről nála maradt megrendelőlapok felhasználásával magánszemélyeknek szénmonoxid-érzékelők értékesítését, telepítését ígérte. Készülékenként tízezer forint előleget vett fel, azonban ilyen berendezésekkel nem rendelkezett és nem is állt szándékában a megrendelések teljesítése.

A vádirat szerint a vádlott korábban egy nyílászárók értékesítésével, beszerelésével foglalkozó cég alkalmazottja volt. A munkaviszonya megszűnt, viszont a birtokában maradtak eredeti cégbélyegzővel ellátott megrendelőlapok. Ezeket felhasználva, 2021. február második felében Szentistvánon húsz helyi lakost keresett fel azzal az ígérettel, hogy akkumulátoros szénmonoxid-érzékelőket értékesít és telepít részükre 2021. március és szeptember hónapokban.

A vásárlási szándékú magánszemélyek között tíz 77-87 éves életkorú volt, akik a bűncselekmény felismerésére idős koruknál fogva korlátozottan képes személyek, az átlagosnál könnyebben megtéveszthetők. A férfinak nem állt szándékában a munka elvégzése, ilyen elektromos berendezésekkel sem rendelkezett. A vásárlóktól készülékenként tízezer forint készpénzt előleg címén átvett, mely összegeket saját céljaira használt.

Hirdetés
Hirdetés